Om Centrumet

Centrumet ritades av den kände Ekeröbon och arkitekten Ralph Erskine och är en viktig del i hans vision ”Mälarstaden”.

Ekerö Centrum är ett levande centrum med många butiker, service och kontor. Här finns en livsmedelsaffär, kafé, restauranger och service som apotek, banker, mäklare och kyrka. Dessutom finns ett kulturhus med bibliotek och Galleri Utkiken, med allt från konst till upplevelser och utställningar.

 


VANLIGA FRÅGOR

Parkering
Det finns många olika parkeringsmöjligheter i Ekerö Centrum. Vi erbjuder två centrumnära utomhusparkeringar, en intill ICA (Ångbåtsvägen) och en vid Apoteket (Tegelbruksvägen), här parkerar du fritt med p-skiva i 2h mellan kl. 8-22, övrig tid avgift. Vill du parkera inomhus finns det två garage, ett vid ICA (Ångbåtsvägen) och ett vid Apoteket (Tegelbruksvägen).

Rökfritt Centrum
Med hänsyn till besökare och personal är det förbjudet att röka på samtliga uteserveringar samt utanför butiker och entréer i och kring Ekerö Centrum. Vi hänvisar till den nya lagen om rökfria utomhusmiljöer.

Söker du lokal?
Söker du lokal till en verksamhet? Skickar en intresseanmälan där du beskriver ditt koncept genom att fylla i formuläret här. 

Städning och torghandel 
Ekerö Kommun äger all mark i och kring centrumet, vilket innebär att om du har synpunkter på städningen eller frågor om torgplats kontakta kommunen, www.ekero.se.


Fastighetsägare
Ekerö Centrum ägs av Stadsdelscentrum Ekerö och förvaltas av Paliro.